Wednesday, October 20, 2010

Nove knjige, opet, kuku meni...

Au. Sada sam stvarno u problemu - sajam knjiga počinje za koji dan, a kod mene se u protekle dve nedelje našlo sedam novih knjiga (od toga sam šest dobio na poklon). Već sam znao da će se na mojoj listi knjiga za čitanje napraviti gužva - ali ovoliku gužvu nisam mogao da očekujem. Dakle, evo šta se sve tu našlo:

Sister Pelagia and the Black Monk: A Novel

Mord auf der Leviathan. Fandorin ermittelt.

Ovo su dve knjige ruskog pisca trilera Borisa Akunjina. Knjige su u klasičnom old - school, Herkul Poaro fazonu. Na prvi pogled deluju veoma zanimljivo, posebno Pelagia and the Black Monk

Final Target

Six Seconds

Spiral Hunt (Evie Scelan)

Full Moon Rising (Riley Jensen, Guardian, Book 1)

Kao što se da videti, ovo su ili politički trileri, ili urban fantasy naslovi. Doduše, poslednja knjiga, Full Moon Rising, deluje kao nešto što bi se svidelo ljubiteljima Twilight serijala - a to ne valja. Blurb na poleđini knjige opisuje glavnu junakinju kao "half vampire, half werewolf, all trouble". Ne znam za vas, ali moj jedini komentar na ovo je "Kuku". U svakom slučaju, možda je Full Moon Rising baš jedna od onih knjiga koja je toliko loša da je dobra. Prijatelj koji mi je poklonio ovu knjigu, tom prilikom je izjavio: "Prepuštam tebi da je spališ. Ja nisam mogao."

Dissolution (Matthew Shardlake Mysteries)

I za kraj, naslov koji je nedavno objavila "Laguna": istorijski triler, čiji zaplet obećava. 

Kada se na ovo dodaju knjige koje planiram da kupim na Sajmu, gužva na policama će postati krajnje ozbiljna. Ali, to je mala stvar u odnosu na hype koji prati kupovinu novih njiga na Sajmu. Jedva čekam!